Dagbesteding kwetsbare jongeren

0%
€0.00 gedoneerd van €200.00 doel

UniYoung heeft op verzoek van de Gemeente Amsterdam dagbestedingen verzorgd voor zeer kwetsbare kinderen. Dit heeft plaatsgevonden in de kerstvakantie van 2020.

0.00% ingezameld
€0.00 gedoneerd van €200.00 doel
0 Donateurs
Campagne is geëindigd

UniYoung heeft op verzoek van de Gemeente Amsterdam dagbestedingen verzorgd voor zeer kwetsbare kinderen. Dit heeft plaatsgevonden in de kerstvakantie van 2020. De kinderen waren tussen de 5-12 jaar oud en kampten met verschillende problemen.

De vrijwilligers hebben deze kinderen begeleid en een leuke dag bezorgd wat ook de positiviteit van deze kinderen versterkt. De kinderen hebben thuis weinig tot geen stimulans om verder te gaan met persoonlijke- of studieontwikkeling. De vrijwilligers van UniYoung tijd konden besteden met de kinderen was dit ook de kans om de kinderen te helpen met hun vragen rondom lesstof.

 

De groep is meteen aan de slag gegaan met de voorbereidingen van de dagen om het de kinderen zo leuk mogelijk te maken. We hebben ervoor gezorgd dat deze kinderen zoveel mogelijk energie kwijt konden door mee te doen aan de sport spelletjes in de gymzalen of in de hele school gezamenlijk een spel te spelen waarbij iedereen mee kon doen.

Doordat de basisscholen voor langere tijd dicht zijn geweest en deze kinderen thuis les moesten volgen was het voor hen een compleet andere ervaring. Dit heeft ons ontzettend gemotiveerd, het was ons doel geworden om ervoor te zorgen dat de kinderen met elkaar konden spelen en communiceren. De kinderen hebben het ontzettend leuk gehad.

 

De vrijwilligers merkten op dat de kinderen nog grotendeels op zichzelf gericht waren doordat zij al een tijd weinig sociaal contact hebben gehad, maar ook dat vervaagde zodra de kinderen zich op hun gemak voelden. De kinderen hebben veel, veelzijdig en gevarieerd beweging gehad. Om de band met de kinderen te kunnen verbeteren, is het erg belangrijk geweest dat de kinderen gewend aan ons konden raken.

 

We hebben samenwerkingsspelletjes gespeeld, gesolliciteerd op vacatures, slijm gemaakt in veel verschillende vormen en kleuren en natuurlijk ons beziggehouden met gymnastiek.

 

Daarnaast hebben we ook cupcakes gemaakt en versierd met de jongere kinderen die ze vervolgens mochten opeten en/of uitdelen en ook nog eens heel veel plezier gehad. ‘Ik heb het leuk gehad!’ ‘Ik heb het echt gemist om met meerdere kinderen te spelen.’ ‘Ik vind de begeleiders erg aardig!’ ‘Ik vind jullie lief.’