UniYoung is persoonlijk, familiair, puur en united.

We vormen samen met de groep vrijwilligers een hechte groep met slechts 1 doel voor ogen: mensen helpen , soms slechts dmv een glimlach. We zijn United, Uniek en Young. Door jongeren, voor iedereen.

Wij zijn een startende stichting en hebben uiteraard niet het netwerk dat deze stichtingen hebben. Hierdoor doen we veel dingen op eigen kracht, wat soms het schakelen net wat lastiger maakt. Tegelijkertijd is dat ook onze kracht. UniYoung is een groep jongeren, die niet geprofessionaliseerd is maar alles doet om toch de nodige doelgroep te helpen. Improvisatie gebeurt daarbij volop. De vrijwilligers weten altijd oplossingsgericht te denken en daarmee kunnen we kilometers maken! Blunders? We’ve seen them all. Dat maakt ons UniYoung. Uniek, United and Young.

Wat, naar mijn mening, mijn concurrentie verkeerd doet is vaak de persoonlijkheid van ander niet prioriteren. Als ik bij een grote organisatie doneer voel ik me goed omdat ik heb gedoneerd,

maar ik heb niet het gevoel dat ik echt persoonlijk contact heb gehad met iemand die ik eventueel zou hebben geholpen. Servicedesks van grote organisaties zijn vaak moeilijk te bereiken. Mails worden bijna nooit beantwoord of in onnodig formele taal beantwoord. Er is sprake van een hiërarchische structuur en vaak komen ze hun woord naar mensen toe niet na. Het is heel duidelijk dat ze zich als organisatie boven de mensen voelen. UniYoung is met de mensen.