Ru Pare x Uniyoung

Afgelopen 2 jaar raakten we allemaal in de ban van Corona. Vele uitdagingen hebben we als maatschappij in onze schoot toegeworpen gekregen door de pandemie. De één had het er wat moeilijker mee dan de ander. Daar waar voor de één thuis zitten ergens als een zegen is gekomen om het even wat rustiger aan te doen, was het voor de ander als een gevangenisstraf waar geen einde aan kwam. Vele kinderen en jongeren raakten enorm getroffen. Niet iedereen had het breed thuis, zowel in financiële zin als fysieke ruimte termen niet. De mentale gesteldheid van vele mensen, waaronder ook kwetsbare jongeren stond onder druk. Stichting UniYoung wilde niet bij de pakken neerzitten en besloot ook in tijden van de pandemie zich in te zetten. Geheel volgens de regels en alle geldende coronamaatregelen hebben we een aantal leuke activiteitdagen kunnen organiseren voor jongeren waarbij het thuis een ontzettende uitdaging was om thuis te zijn.

 

We hadden zowel sportactiviteiten als artistieke activiteiten voor ze georganiseerd. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende leeftijdsgroepen. Zo hebben we voor sportactiviteiten een dag kickboks lessen gegeven voor de leeftijdscategorie 10 tot 13 Jaar. Daarnaast ook nog vele verschillende sportspellen die voor iedereen toegankelijk waren. Wat de artistieke activiteiten betreft hebben we pasta sieraden gemaakt, waarbij de kinderen zelf hun eigen armbandjes, kettinkjes of ringen mochten maken met verschillende pasta’s  die ze mochten verven. Ook konden de kinderen schilderijen maken waarbij ze zelf mochten kiezen of ze dat met verf of kleurpotloden wilden doen.

Voor de wat oudere kinderen stonden ook sollicitatietrainingen op het programma. Kinderen van 16+ die graag tips en tricks wilden ontvangen omtrent dit onderwerp konden een mini workshop erover krijgen.

 

De kinderen kregen gedurende de activiteitdagen een kleine versnapering en wat te drinken om genoeg energie te behouden gedurende dag om er alles uit te kunnen halen!

Al met al hebben we er een aantal leuke, actieve en creatieve dagen van gemaakt met de jongeren. Hopelijk hebben wij zo de donkere Corona-dagen iets lichter voor ze kunnen maken.