Uitdelen van voedselpakketten

In 2020 is UniYoung begonnen met het uitdelen van voedselpakketten tijdens de coronacrisis. De senioren behoorden destijds tot een van de meest getroffen groep. Boodschappen doen voor deze groep is iets dat veel moeite voor hen kost. Ook werden de senioren minder bezocht aangezien zij beschermd moesten worden tegen het virus, dit zorgde voor eenzaamheid onder de ouderen.

UniYoung wilde een steentje bijdragen met haar team van jonge en enthousiaste vrijwilligers en ervoor zorgen dat de ouderen zich gehoord voelden. Fruit, groente en andere levensmiddelen werden uitgedeeld aan deze groep die dat goed kon gebruiken. Voedselbanken hielpen ons om ons project te realiseren door onze pakketten uit te breiden. Met een ijverige instelling hebben wij op meerdere plekken in Amsterdam de pakketten uitgedeeld!

Door de coronamaatregelen had UniYoung creatieve oplossingen gevonden om deze kwetsbare groep hun dag te maken! Na de reacties van de ouderen en de vrijwilligers zelf wisten wij dat we dit veel vaker wilden doen. In samenwerking met de behulpzame wijkbeheerders van Amsterdam hebben wij nog veel vaker niet alleen de pakketten, maar ook een glimlach naar de ouderen bezorgd!