In dit beleidsplan heeft het bestuur essentiële zaken vastgelegd die als leidraad dienen voor het langetermijnbeleid van de organisatie. Ook bevat dit stuk relevante informatie die bijdraagt aan de transparantie die de stichting hoog in het vaandel heeft zitten. Dit plan dient als leidend document voor de aankomende jaren, maar kan desgewenst in tussentijd aangepast worden door een besluit van het bestuur.
Stichting UniYoung haar visie en doelen
Stichting UniYoung is een jonge, onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende organisatie die als doel heeft om sociale activiteiten dan wel initiatieven te verrichten voor eenzame jongeren en ouderen. Stichting UniYoung vindt dat hiervoor meer belangstelling moet zijn, omdat een ieder zijn mentale en/of fysieke welzijn ertoe doet. Stichting UniYoung wordt dan ook gekenmerkt door maatschappelijke betrokkenheid, groeiende vrijwilligers, vernieuwing en kritische houding.
Zo probeert Stichting UniYoung haar doelen te bereiken door individuele ontplooiing van de vrijwilligers centraal te zetten binnen de stichting. Door de groeiende vrijwilligers groeien onze projecten, doelen en kennis. De circa 50 vrijwilligers zetten zich volop in voor jong en oud om hen op welke manier dan ook te kunnen helpen tijdens onze initiatieven.
Onze initiatieven bestaan uit:
- Het opzetten van projecten die als doel armoedebestrijding hebben, bijvoorbeeld het verstrekken van voedselpakketten;
- Het opzetten van projecten die gericht zijn op de organische bestrijding van eenzaamheid onder kinderen, jongeren en senioren die deelnemen aan de activiteiten;
- Het opzetten van projecten die gericht zijn op de organische ontwikkeling van leden van UniYoung;
- Het opzetten van projecten die bijdragen aan de zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen;
- De vrijwilligers stimuleren in hun sociaal communicatief (denk)vermogen;
- Organiseren van sociale (welzijns)activiteiten, zoals: (buurt)concerten, sport- en ontwikkeldagen en leerdagen.
We bereiken ons succes door de inzet van medewerkers die organisatorische, administratieve en sociale werkzaamheden verrichten. Door ons op veel aspecten in te zetten hoopt UniYoung goede fysieke en/of mentale zorg te dragen voor eenzame jongeren, ouderen en kwetsbare doelgroepen. De inzet van young professionals is dan ook noodzakelijk, omdat mede dankzij hen onze initiatieven en welzijnsdiensten worden gerealiseerd door zich volledig in te zetten voor UniYoung. Wij bereiken onze doelgroep door nauw contact te onderhouden met ambtenaren binnen de gemeente Amsterdam. Ook maken we hiervoor gebruik van sociale mediaplatformen zoals LinkedIn en Instagram. Wij bekostigen dit door samen te werken met sponsoren en donateurs. Mede dankzij hun bijdrage kan UniYoung zich inzetten voor de beoogde doelgroep.
Doelstelling
Onze doelstelling bestaat uit het ontplooien van de volgende activiteiten:
- Produceren van sociale activiteiten
- Produceren van welzijnsdiensten
- Produceren van jongeren- en ouderenzorg
Huidige situatie
De voorzitter van Stichting UniYoung, Oumaima Al Abdellaoui, heeft de stichting gestart. Haar initiatief om door middel van deze stichting eenzame jongeren en ouderen op elke mogelijke manier een glimlach te bezorgen, staat te allen tijde nog centraal binnen de stichting. Nu wordt Stichting UniYoung door meerdere young professionals en vrijwilligers ondersteund. Hierdoor kan de visie van UniYoung nog verder worden uitgedragen naar buiten.
Organisatie
Statutaire naam: Stichting UniYoung
Adres: Tijl Uilenspiegelstraat 6, 1055CK Amsterdam
E-mailadres: uniyounginfo@gmail.com
KvK-nummer: 82444684
IBAN: NL05 BUNQ 2058 8792 95
Website: www.uniyoung.nl
Telefoonnummer: 0640848295
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/uniyoung
Bestuur en Raad van Toezicht
Het onafhankelijke bestuur van UniYoung bestaat uit:
- Mevrouw Oumaima Al Abdellaoui, in de functie van voorzitter
- Mevrouw Douae Taj, in de functie van secretaris
- De heer Jeroen Lennard Groot, in de functie van penningmeester
Het bestuur en de toezichthouders kunnen enkel een onkosten- en/of vrijwilligersvergoeding ontvangen, allen in lijn met de doelmatigheid van de financiën en conform de relevante ANBI-wetgeving.
Werknemers
De organisatie werkt momenteel enkel met vrijwilligers voor haar kernactiviteiten. De vrijwilligers kunnen aanspraak maken op een onkosten- en/of vrijwilligersvergoeding, bij nader bestuurlijk besluit te bepalen.
Financiën
Stichting UniYoung draait volledig op donaties van individuen en organisaties die achter de visie van de stichting staan. Deze donaties worden binnen de stichting gebruikt om culturele, sociale en welzijnsinitiatieven te faciliteren. De inkomsten zullen door het bestuur in samenspraak met de Raad van Toezicht worden benut.
Vermogen van de instelling
De organisatie houdt niet meer vermogen aan dan redelijkerwijs nodig is voor de continuïteit van de voorziene werkzaamheden ten behoeve van de doelstelling van de stichting.
Beschikking over vermogen van de organisatie
Geen enkele (rechts)persoon heeft doorslaggevende zeggenschap binnen de instelling. Aldus kan geen enkele (rechts)persoon beschikken over het vermogen van de organisatie als ware het eigen vermogen. Vertegenwoordiging van de stichting kan enkel geschieden bij twee gezamenlijk handelende bestuurders of bij volmacht van het bestuur.
Het werven van gelden
Stichting UniYoung werft gelden door middel van incidentele crowdfundingsacties, sponsoren en donaties. Daarnaast vindt Stichting UniYoung het belangrijk om transparant te zijn naar donateurs en vrijwilligers. Om deze reden houden wij onze website up-to-date met de meest recente informatie over (afgeronde) projecten, inzamelingen en financiële status met betrekking tot donateurs en sponsoren. Hierom staan een prettige werksfeer door middel van informeel contact, facilitering van fijne werkomstandigheden, onderlinge nauwe en warme banden en transparantie centraal.
Beheer en besteding van het vermogen
De financiële administratie wordt beheerd door de penningmeester en een boekhoudkantoor. Deze bijgehouden administratie is te allen tijde beschikbaar ter inzage indien er een schriftelijk verzoek wordt ingediend. De besteding van het vermogen is gericht op het realiseren van de doelstellingen die in dit beleidsplan zijn benoemd.
Beloningsbeleid
De leden van het bestuur ontvangen conform de bepaling 4 onder 5 van het Statuut geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Echter, hebben zij wel recht op vergoeding van de door hen in uitoefening van hun functie gemaakte kosten.